„Z darů moře vyzkoušejte větší krevety druhu vannamei, nebo kalamáry ze severských moří, které se považují za luxusní delikatesu,“radí Jaromír Karhánek, obchodní ředitel společnosti Fjord Bohemia.
Říjnové číslo Apetitu, které vychází už 14. 9. 2023, zaručí, že si i nadcházející chladnější podzimní dny užijete na maximum. Se spokojeným žaludkem se totiž každá plískanice snáší líp.
...
O slavném německém festivalu piva zvaném Oktoberfest, který se koná každoročně od konce září do začátku října v Mnichově, jste určitě slyšeli. Jak ale vznikl a kdy se konal první ročník těchto největších pivních oslav na světě? Pojďte se s...
Odlehčete s našimi tipy svůj jídelníček a snídejte zdravě. Připravte si křupavou domácí granolu či müsli. Příjemně vás zasytí a dodá tělu spoustu prospěšných látek. Těšit se můžete také na granolu s vůní perníku nebo přirozeně sladkou...
Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...
Ořechové máslo je už mnoho let hitem. Díky němu před lety vznikla olomoucká firma Šufan, která jej vyrábí, jak nejpoctivěji to jde. A s ním i řadu dalších výrobků. Byli jsme se tam podívat a ochutnali všechno, co...
Dubaj je známá svými luxusními hotely, mrakodrapy a světově proslulými podniky, ale nabízí také řadu restaurací, které překvapí svou chutí a autentičností, aniž by výrazně zatížily vaši peněženku. I s menším rozpočtem si můžete v Dubaji...