Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba na gril! Užijte si stylové, snadné a udržitelné grilování s Fjord Bohemia

AD
šéfkuchař Petr Procházka
„Nejjednodušší je příprava na grilu s grilovaným citronem, bylinkami a se salátkem. Pro milovníky smaženého lze naporcovat na kroužky a obalit v tempuře a podávat s wasabi majonézou,“ říká šéfkuchař Petr Procházka.  , ZDROJ: Fjord Bohemia
sdílet:

Vstupte do nové grilovací sezony netradičně a udržitelně! Ať už si tuto příjemnou kulinářskou činnost dopřejete s přáteli na balkoně, zahradě nebo v přírodě, s rybami od Fjord Bohemia si grilování užijete naplno. Navíc bez zbytečných odpadů. 

Měření

Hitem letošní grilovací sezony jsou hotové připravené ryby k okamžitému zpracování. Výrobce Fjord Bohemia uvádí na trh novinku Ryba na gril. Jde o připravené delikátní mořské či sladkovodní ryby přímo na gril.

  • Ryba ve vaničce je kompletně připravená k pečení nebo grilování.
  • Nemusíte ji čistit nebo přidávat koření, stačí jen položit na gril nebo pánev. A za pár minut servírovat parádní jídlo, téměř bez práce.
  • Ryba na gril je v nabídce v pěti verzích. Vedle lahodného tuňáka či oblíbeného lososa můžete vyzkoušet také pstruha, pražmu nebo mořského vlka.

„Z darů moře vyzkoušejte větší krevety druhu vannamei nebo kalamáry ze severských moří, které se považují za luxusní delikatesu,“ radí Jaromír Karhánek, obchodní ředitel společnosti Fjord Bohemia.

Lahodné kalamáry

Kalamár neboli oliheň má lahodné jemné bílé maso. Na světě se vyskytují dva druhy kalamárů: kalamár komodorský ze severských moří z oblasti Kamčatky a Sachalinu a kalamár patagonský z jihu, z oblasti Jižní Ameriky – z Argentiny a Falklandských ostrovů.

  • Severský kalamár je žádanější, chutnější a má vlastnosti „severského sportovce“. Ke zpracování se používají křídla, tuby a chapadla
  • Maso kalamárů můžeme krátce smažit, vařit nebo grilovat.
  • Nejčastěji se podávají smažené, ochucené pouze solí a citronem.

Fjord Bohemia dodává na český trh kalamáry v balení tuby nebo chapadla. Maso kalamárů je pouze propráno ve slané vodě není nijak chemicky očištěno. Jeho barva je světlá s hnědými odstíny.

Kalamáry podle šéfkuchaře 

„Nejjednodušší je příprava na grilu s grilovaným citronem, bylinkami a se salátkem. Pro milovníky smaženého lze naporcovat na kroužky, obalit v tempuře a podávat s wasabi majonézou,“ říká šéfkuchař Petr Procházka

  • Kalamáry lze také plnit například středomořskými sýry a podávat s rajčatovou omáčkou nebo orestovat jako variantu aglio olio.
  • Osobní tip Petra Procházky je kalamár s japonskou omáčkou teriyaki

Fjord Bohemia je česká společnost zaměřená na dovoz a zpracování ryb z celého světa. Zabývá se importem a exportem. Produkty jsou k dostání v maloobchodní síti prodejců v České republice a ve Slovenské republice. Fjord Bohemia sídlí v Praze 9 – Čakovicích. Více na www.fjordbohemia.cz 

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Olga Šlesingrová

Apetit magazín