0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Máte plný truhlík bazalky? Víme, co s ní

Máte plný truhlík bazalky? Víme, co s ní
sdílet:

Představujeme 4 dokonalé nápady, jak si poradit s úrodou bazalky. Část snězte hned a zbytek zamrazte.

Do pesta
Nenáročné bylince stačí prostorný truhlík na slunném místě za oknem a hned máte postaráno o voňavou úrodu. Spousta bazalky rovná se domácí pesto. Hlasujeme pro něj zcela jednomyslně, kupované se mu zkrátka nevyrovná. Udělat si ho můžete do zásoby. Rozdělte ho do malých mističek a schovejte do mrazáku. Je báječné jak na maso, tak těstoviny

Na talíř
Skvělé duo tvoří bazalka s rajčaty. Nechybí v klasickém salátu caprese, který barevností evokuje italskou trikolóru, ani na jednoduché pizze Margheritě.

Do másla
Promíchejte bazalku s máslem a solí a máte voňavé bylinkové máslo. Tenký plátek ochutí grilované maso či rybu. Skvělé je také rozpuštěné na horkých nových bramborách. Stejně jako pesto i bazalkové máslo lze zamrazit.

Do oleje
Bazalku můžete také naložit do olivového oleje. Z jeho vůně se vám zatočí hlava. Aromatický bylinkový olej se hodí ke grilované rybě, do salátu s kozím sýrem nebo k dušenému kuřeti. V lednici vydrží asi týden.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč