Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Máte plný truhlík bazalky? Víme, jak ji využít na maximum

Pizza s hříbky a bazalkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bazalku můžete použít v salátech, polévkách i v nápojích. Snadno se pěstuje a platí za vítanou bylinku v každé kuchyni. Jak ji využít? 

Do pesta

Nenáročné bylince stačí prostorný truhlík na slunném místě za oknem a hned máte postaráno o voňavou úrodu. Spousta bazalky rovná se domácí pesto. Udělat si ho můžete do zásoby.

  • Rozdělte pesto do malých mističek a schovejte do mrazáku. Je báječné jak na maso, tak těstoviny.

Na talíř

Skvělé duo tvoří bazalka s rajčaty. Nechybí v klasickém salátu caprese, který barevností evokuje italskou trikolóru, ani na jednoduché pizze Margheritě.

Do másla

Promíchejte bazalku s máslem a solí a máte voňavé bylinkové máslo. Tenký plátek ochutí grilované maso či rybu. Skvělé je také rozpuštěné na horkých nových bramborách. Stejně jako pesto i bazalkové máslo lze zamrazit.

Do oleje

Bazalku můžete také naložit do olivového oleje. Z jeho vůně se vám zatočí hlava. Aromatický bylinkový olej se hodí ke grilované rybě, do salátu s kozím sýrem nebo k dušenému kuřeti. V lednici vydrží asi týden.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín