Americká herečka s mexickými kořeny Eva Longoria je těsně před padesátkou ve skvělé formě. Za tu evidentně vděčí zejména přerušovanému půstu, který ji ale nijak neomezuje v konzumaci mexické kuchyně podle receptů z její kuchařky, ke které...
Klára Chvojková a její stánek Nesu koláč jsou stálicemi Apetit pikniku. Klára peče ty nejnadýchanější chodské koláče s tvarohem a povidly i šlehačkou. Závislí jsou na nich nejen její zákazníci, ale také celá redakce Apetitu. Pro odpůrce...
Chia semínka, mléko a ovoce. Tři komponenty, ze kterých vytvoříte jednoduchý, a přitom chutný dezert nebo snídani. V ideálním případě si chia pudink připravte už večer a ráno ho pouze vyndejte z lednice a servírujte.
...
Na artyčoky naprosto běžně narazíte ve středomořské kuchyni. I proto jim to na talíři nejvíc sluší společně s olivovým olejem, tymiánem a sušenými rajčaty. Artyčoky svojí masitou chutí skvěle doplní saláty, jehněčí maso i zeleninové ragú.
...
Pálivost je pro mnohé milovníky jídla radostí, pro jiné může znamenat nepříjemnou zkušenost. Ostrost papriček způsobuje látka zvaná kapsaicin. Ten dráždí receptory naše bolesti, což způsobuje pocit pálení. Naštěstí existují účinné způsoby,...
V květnu 2004 vyšel první magazín Apetit. Časopis plný receptů a novinek ze světa gastronomie byl na českém trhu jako zjevení. Byl první a jediný. 20. narozeniny si zaslouží oslavu, a proto jsme se v redakci rozhodli protáhnout si...