Secesní prostory ve Fantově budově na Hlavním nádraží v Praze se otevřely před několika měsíci veřejnosti. V zrestaurovaném křídle budovy najdete novou kavárnu Foyer Café. Podnik láká na čerstvé pečivo typu viennoiseries, vyladěné kanapky,...
Jestli přijede letos Martin na bílém koni, vám zaručit nemůžeme. Kde však Martina na koni zcela jistě objevíte, jsou etikety či kapsle nebo šroubové uzávěry na hrdlech lahví. Lahví Svatomartinského vína. Ty se tradičně otvírají 11....
Dušičky nejsou jen časem vzpomínek, ale i tradičních dobrot. Naši předkové věřili, že skrze pohostinnost na hrobech uctí zemřelé a zajistí si štěstí a zdraví. Jak se změnila „dušičková“ kuchyně od středověku do dneška? Ponořte se do...
Marek Pavala je nepřehlédnutelný charismatický kuchař a influencer, který na Instagramu baví fanoušky nápaditými videorecepty plnými energie. Stojí také za unikátním projektem Camp Fuego – školou vaření na otevřeném ohni, kde propojuje svou...
Vezměte obyčejné brambory a proměňte je v gurmánský zážitek – přesně takový je bramborový kugel. Provoní celý dům a z prostých surovin vytvoří pokrm hodný slavnostní tabule. Bramborový kugel totiž není jen jídlo; je to návrat ke kořenům,...
Venku je sychravo, chlad zalézá pod kabát a imunita dostává zabrat. Pokud hledáte přirozený způsob, jak podpořit své zdraví, sáhněte po šípku: připravte si z něj horký čaj, domácí sirup nebo poctivý džem.
...