Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapečené lotrinské špagety

Popis receptu: 
Autor: Sabina Jindrová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    špagety
    1 velká cibule
    300 g mletého masa
    sklenka vína nebo vody
    4 lžíce rajského protlaku
    kečup 
    1/2 masoxu
    2 stroužky česneku
    tymián
    směs koření na špagety
    mletá paprika
    sůl, pepř
    sýr na posypání

Příprava jídla

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso a krátce osmahneme. Zalijeme skleničkou vody nebo vína (jak kdo chce) a osolíme, okořeníme tymiánem, směsí, paprikou a pepřem. Vmícháme rajský protlak a tolik kečupu, aby omáčka pořádně zhoustla a chytla kečupovou barvu (podle vaší chuti, já tam většinou vymačkám tak půlku 900g kečupu). Nakonec vmícháme prolisovaný česnek a půlku masoxu. Směs dále dusíme. Mezitím si uvaříme špagety a nastrouháme sýr. Scezené špagety smícháme se směsí a půlkou nastrouhaného sýra a naplníme jí olejem vylitý pekáč. Navrch nasypeme zbylý sýr a dáme tak na dvacet minut zapéct (podle toho, jakou máte troubu). Dále můžeme vyndat a servírovat přeji vám dobrou chuť.
REKLAMA

Přidat komentář