Milujeme objevovat poklady národních kuchyní. Libanonské brambory batata harra, tedy pečené brambory se spoustou koriandru, se skvěle hodí do naší rubriky Skromné jídlo. Přidejte šťavnaté kuře a máte perfektní jednoduchou večeři za pár korun.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 175 °C. Brambory promíchejte s olejem a vsypte
na plech vyložený pečicím papírem. Osolte. Kuřecí prsa osolte, opepřete a též zakápněte olivovým olejem. Posypte mletou paprikou a dejte na plech k bramborám. Vložte do trouby a pečte 20–25 minut dozlatova.
Na salsu rozkrojte chilli papričku podélně napůl, zbavte semínek a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte česnek, poté přidejte chilli papričku a ještě chvíli opékejte (pokud chcete, můžete v tuto chvíli vmíchat i koriandrové stonky, ale není to nutné). Přesypte do mísy a přidejte citronovou šťávu, koriandr, upečené brambory a vše promíchejte. Kuřecí maso nakrájejte na plátky a podávejte s bramborami.
NĚCO NAVÍC
Na focení jsme použili kuřecí prsa, s omezeným rozpočtem je můžete nahradit vykostěnými stehny (nevykostěná by se pekla déle). Cenu počítáme z celého kuřete, tak totiž vyjde kuřecí maso nejlevněji.