Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Libanonské pikantní brambory batata harra s pečeným kuřetem
Libanonské pikantní brambory batata harra s pečeným kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Libanonské pikantní brambory batata harra s pečeným kuřetem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 45 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 726 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 75 g
Tuky 34 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujeme objevovat poklady národních kuchyní. Libanonské brambory batata harra, tedy pečené brambory se spoustou koriandru, se skvěle hodí do naší rubriky Skromné jídlo. Přidejte šťavnaté kuře a máte perfektní jednoduchou večeři za pár korun. 

Suroviny

velké (nebo 9 menších), nakrájené na kostičky
olivový olej 1 PL
+ na zakápnutí
sůl
kuře ½ ks
viz Něco navíc
Na salsu
červená
olivový olej 1 PL
česnek 3 stroužky
drcené
vymačkaná z 1 citronu
koriandr čerstvý 1 hrnek
nasekaný (listy i stonky)
sůl ½ ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C. Brambory promíchejte s olejem a vsypte
na plech vyložený pečicím papírem. Osolte. Kuřecí prsa osolte, opepřete a též zakápněte olivovým olejem. Posypte mletou paprikou a dejte na plech k bramborám. Vložte do trouby a pečte 20–25 minut dozlatova.

2

Na salsu rozkrojte chilli papričku podélně napůl, zbavte semínek a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte česnek, poté přidejte chilli papričku a ještě chvíli opékejte (pokud chcete, můžete v tuto chvíli vmíchat i koriandrové stonky, ale není to nutné). Přesypte do mísy a přidejte citronovou šťávu, koriandr, upečené brambory a vše promíchejte. Kuřecí maso nakrájejte na plátky a podávejte s bramborami.

NĚCO NAVÍC
Na focení jsme použili kuřecí prsa, s omezeným rozpočtem je můžete nahradit vykostěnými stehny (nevykostěná by se pekla déle). Cenu počítáme z celého kuřete, tak totiž vyjde kuřecí maso nejlevněji.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/5

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...