Marie Holbrádková vládla redakci Apetit mezi roky 2011 a 2018. Dezerty do skleničky byly první Maruščin recept v Apetitu, a to podle tehdejších trendů. Nyní pro vás vytvořila zbrusu nový recept, který odráží její přístup: klasika s využitím těch nejlepších surovin. Na každé lžičce se tak můžete těšit na žloutkový krém, sněhové pusinky, maliny a šlehačku. Zkrátka opravdový pohár požitkářů!
Suroviny
Postup
Nejdřív si připravte žloutkový krém: smetanu vlijte do hrnce a nechte ji ohřát. Ve větší míse prošlehejte celé vejce, žloutky a cukr. Když už se smetana blíží bodu varu, sundejte ji z plotny a pomalu ji za stálého šlehání přilévejte k prošlehané vaječné směsi. Směs přelijte zpět do hrnce, vraťte na plotnu a na středním plameni míchejte do zhoustnutí. Směs nesmí začít vřít, jinak se vejce srazí! Krém přelijte do studené mísy, vložte do něj semínka z vanilky i lusk a překryjte ho potravinářskou fólií. Dejte chladit.
Maliny oslaďte dle chuti. Rozlámejte pusinky. Na dno pohárů dejte část malinové směsi, na ně naneste žloutkový krém a pak přidejte rozlámané pusinky. Postup opakujte do naplnění poháru. Nakonec naneste krém a dejte ještě vychladit (zase povrch krému překryjte fólií, aby se nevytvořil škraloup).
Těsně před podáváním ušlehejte smetany do tuha a rozdělte na vršky pohárů. Zdobte čerstvými malinami a nasekanými pistáciemi.