Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Slaný štrúdl

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    čerstvé lístkové těsto
    olivový nebo jiný olej
    1 rajský protlak (na jednu nohu štrúdlu)
    10-15 dkg šunky, nebo šunkového salámu
    2-3 cibule (podle velikosti a chuti strávníků)
    česnek (počet stroužků podle chuti-asi 3-4)
    sýr na strouhání (co nejvíc, asi 15 dkg)
    libovolné koření (já dávám tymián, bazalku, oregáno)
    sůl, pepř

Příprava jídla

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Těsto si rozválíme na velkou placku (ale ne příliš tenkou, aby se pak těsto neprotrhlo). Potřeme olejem a pak protlakem po celé ploše. Poklademe plátky šunky, abychom pokryli celé těsto. Zasypeme cibulí, nakrájenou a rozdělanou na jednotlivé „vlásky“, a posekaným česnekem. Zasypeme hustou vrstvou strouhaného sýra, osolíme, opepříme a posypeme kořením. Zabalíme do štrúdlu, pečeme v předehřáté troubě asi tři čtvrtě hodiny dohněda. Krájíme jako štrúdl.
REKLAMA

Přidat komentář