0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tarhoňa

Tarhoňa

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

Na těsto:
2 vejce
40 dkg hrubé mouky
voda podle potřeby (cca půl hrníčku)


Na vaření:

lžička soli
3 hrnky vody
1 menší cibule
2 lžíce oleje
2 hřebíčky
Z mouky, vajec a vody vypracujeme tuhé nudlové těsto. Vodu přidáváme podle potřeby tak, aby výsledná konzistence těsta byla taková, aby se dalo strouhat na struhadle. Těsto necháme 5 minut odpočinout a nastrouháme ho na hrubém struhadle. Strouháme přímo na plech, aby se strouhání nelepilo do příliš velkých hrudek. Uvedené množství nastrouháme na 2 až 3 plechy – podle velikosti. Rozpálíme troubu na cca 180 stupňů Celsia a necháme strouhání upražit (až dostane růžový nádech). Vytáhneme, necháme vydechnout a rozdrobíme. Dále připravujeme tarhoňu ve větším jako rýži. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme upražené strouhání a ještě minutu smažíme. Potom zalijeme vodou, osolíme, přidáme hřebíček a necháme vařit, až se voda vstřebá.
Tarhoňa je příloha a báječně se hodí například ke kuřeti na paprice. Uvedené množství by mělo stačit pro 5-6 osob, ale ze zkušenosti vím, že ani pro 4 nemá smysl vařit menší množství.
Tip 1: Pokud se vám těsto špatně strouhá, dejte ho na chvíli do mrazáku. Tip 2: Upražené strouhání lze skladovat v uzavřené nádobě i několik měsíců - ale tak dlouho nám nikdy nevydrží :o))

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč