Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hedvábný čokopohár

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    • 2 a půl tabulky čokolády na vaření (mně se osvědčila ta značky Lindt)
    • 10 dkg másla
    • 3-4 vejce
    • 2 lžíce whisky
    • koňaku nebo obyč. rumu
    • šlehačka a čerstvé ovoce na ozdobení

Příprava jídla

Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky opatrně vmícháme do rozpuštěné směsi a šleháme do husta. Nakonec přidáme whisky a ušlehaný sníh z bílků. Rozdělíme do misek nebo pohárů a dáme ztuhnout do ledničky, nejlépe přes noc. Před podáváním můžeme dozdobit čerstvým ovocem a ušlehanou šlehačkou. Tento recept dodal do rodinné sbírky náš tatínek, je na to také patřičně hrdý a vyžaduje ho každoročně jako vánoční dezert.
REKLAMA

Přidat komentář