
Uživatelský
recept
recept
Hedvábný čokopohár
Popis receptu:
Autor:
Počet porcí:
Doba přípravy:
Ingredience
- 2 a půl tabulky čokolády na vaření (mně se osvědčila ta značky Lindt)
- 10 dkg másla
- 3-4 vejce
- 2 lžíce whisky
- koňaku nebo obyč. rumu
- šlehačka a čerstvé ovoce na ozdobení
Příprava jídla
Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky opatrně vmícháme do rozpuštěné směsi a šleháme do husta. Nakonec přidáme whisky a ušlehaný sníh z bílků. Rozdělíme do misek nebo pohárů a dáme ztuhnout do ledničky, nejlépe přes noc. Před podáváním můžeme dozdobit čerstvým ovocem a ušlehanou šlehačkou. Tento recept dodal do rodinné sbírky náš tatínek, je na to také patřičně hrdý a vyžaduje ho každoročně jako vánoční dezert.
Přidat komentář