Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jordánské kuře

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    naporcované kuře
    sůl
    mletá skořice
    brambory
    1 velká cibule
    menší hlavička česneku
    troška oleje
    300 ml kečupu (nejlépe domácí)

Příprava jídla

Naporcované, umyté kuře posolíme a posypeme skořicí. Dáme do trochu omaštěné mísy z varného skla (nebo pekáčku, který se dá přiklopit). Nakrájíme na něj cibuli a česnek (čím víc, tím chutnější), nakrájíme brambory, abychom zakryli kuře (každou vrstvu posolíme), podlijeme 50 až 100 ml vody. Zakryjeme a do 3/4 upečeme. Potom odkryjeme, vlijeme kečup (asi 300 ml), promícháme tak, aby kuře zůstalo na povrchu, a dopečeme už nezakryté (aby se opekla kůžička).
REKLAMA

Přidat komentář