Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Fialková šťáva

Popis receptu: 
Autor: Patrik Michl
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    okvětní lístky z čerstvě natrhaných fialek bez zelených kalichů-lístků
    Na každý půllitr scezené šťávy:
    0,5 kg cukru
    šťáva z 1 citronu

Příprava jídla

Okvětní lístky z fialek přebereme, zvadlé i zapomenuté zelené lístky odstraníme, dáme do skleněné nebo kameninové nádoby, zalijeme vařící vodou a necháme do druhého dne louhovat. Pak procedíme, na půl litru šťávy dáme půl kila cukru a šťávu z 1 citronu, povaříme, aby cukr zpěnil. Pak slijeme do malých skleniček se šroubovacím víčkem. Sterilizujeme 15 minut. Uložíme do chladu a temna.
REKLAMA

Přidat komentář