Nová registrace Zapomenuté heslo

0,0 (0x)
9. 7. 2014
Kuře s limetkovou omáčkou a jogurtovým dipem
Kuře s limetkovou omáčkou a jogurtovým dipem

1. Připravíme si koriandrové máslo – smícháme máslo, 1 lžíci koriandru a trochu soli. Utřeme do hladka.
2. Vymačkáme šťávu z limetek.
3. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Potřeme trochou koriandrového másla a navrch položíme plátek (jsou-li tenké, tak dva) slaniny. Smotáme do roládek a spíchneme párátkem.
4. Na hlubší pánvi rozpálime 2 lžíce oleje a opékáme na něm (nejprve zprudka, aby se maso zatáhlo) kuřecí roládky z každé strany cca 15 minut.
5. Zatímco se maso opéká, připravíme dip. V misce smícháme žervé, jogurt, 1 lžíci koriandru, trochu limetkové šťávy, zbylý olej, sůl a pepř. Vymícháme dohladka (vidličkou to jde nejlépe). Vložíme do lednice.
6. Vyjmeme maso z pánve a do výpeku vlijeme limetkovou šťávu,  jakmile začne bublat (za pár vteřin), zasypeme ji třtinovým cukrem. Bez přestání mícháme, dokud omáčka nezačne pěnit a houstnout a cukr karamelizovat. Trvá to asi 5 minut. Pak omáčku odstavíme.
7. Kuřecí roládky osvobodíme od párátek a nakrájíme na kolečka. Ta rozložíme na mísu nebo větší mělký talíř a pokapeme hustě limetkovou omáčkou. Zbylou omáčku dáme do misky. Na stůl připravíme mísu s kuřetem, jogurtový dip a omáčku. Podáváme s křupavou bagetou.
Ideální je omočit kuře v limetkové omáčce (je hodně výrazná) a následně do jogurtového dipu, který chuť zjemní, a k tomu zakousnout bagetu...


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu