Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rebarborové kuře s rýží
Rebarborové kuře s rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rebarborové kuře s rýží

4/5 Počet hodnocení: 6
Do dvou hodin Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3005 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 172 g
Tuky 175 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řapíky rebarbory, oblíbené jarní zeleniny, zužitkujete nejčasteji do dezertů a kompotů. Díky své nakyslé chuti však ladí i k masu a sýrům. Rebarborové kuře s rýží je toho tím nejlahodnějším důkazem. Svěží jarní recept určitě oceníte coby víkendový oběd.

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
přepůlená a nakrájená na tenké proužky
česnek 5 stroužků
na tenké plátky
med 5 PL
+ navíc na dochucení
limetová šťáva 3 PL
+ navíc na dochucení
očištěná, oloupaná a nakrájená na 1cm kousky
vývar kuřecí 750 ml
K podávání
rýže vařená
klínky
petrželka
hladkolistá

Postup

1

Kuřecí paličky ze všech stran osolte a opepřete. V silnostěnném hrnci na středním ohni rozehřejte olivový olej a opečte na něm maso ze všech stran dozlatova. Pak jej vyjměte a dejte stranou.

2

Do uvolněného hrnce vhoďte cibuli a česnek a opékejte 5 minut dosklovita. Zaprašte kurkumou a za stálého míchání opékejte do rozvonění, asi minutu. Pak vlijte krájená rajčata a nechte 2–3 minuty probublávat.

3

Vmíchejte med, limetovou šťávu, rebarboru a kuřecí vývar. Do hrnce vraťte opečené maso. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi hodinu a čtvrt doměkka, občas promíchejte a obraťte maso v omáčce. Na závěr podle potřeby dochuťte omáčku solí, medem či limetovou šťávou.

4

Podávejte s vařenou rýží a klínky limety, ozdobené petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/5

Apetit magazín