Řapíky rebarbory, oblíbené jarní zeleniny, zužitkujete nejčasteji do dezertů a kompotů. Díky své nakyslé chuti však ladí i k masu a sýrům. Rebarborové kuře s rýží je toho tím nejlahodnějším důkazem. Svěží jarní recept určitě oceníte coby víkendový oběd.
Suroviny
Postup
Kuřecí paličky ze všech stran osolte a opepřete. V silnostěnném hrnci na středním ohni rozehřejte olivový olej a opečte na něm maso ze všech stran dozlatova. Pak jej vyjměte a dejte stranou.
Do uvolněného hrnce vhoďte cibuli a česnek a opékejte 5 minut dosklovita. Zaprašte kurkumou a za stálého míchání opékejte do rozvonění, asi minutu. Pak vlijte krájená rajčata a nechte 2–3 minuty probublávat.
Vmíchejte med, limetovou šťávu, rebarboru a kuřecí vývar. Do hrnce vraťte opečené maso. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi hodinu a čtvrt doměkka, občas promíchejte a obraťte maso v omáčce. Na závěr podle potřeby dochuťte omáčku solí, medem či limetovou šťávou.
Podávejte s vařenou rýží a klínky limety, ozdobené petrželkou.