Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Halászlé po mojom

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    200 g olejovek (i v tomatě)
    mrkev + celer + cibule + zelená paprika 1:1:1:1
    olej na opražení zeleniny
    1 lžíce kečupu
    koření – celý černý pepř, nové koření a bobkový list
    trochu mouky na zahuštění
    mletá sladká a pálivá paprika podle chuti
    1 kostka zeleninového bujonu
    1 kostka bujonu Halaszlé (lze nahradit rybí omáčkou)
    krabí tyčinky nakrájené na malé kousky
    1 litr vody
    sůl
    zakysaná smetana (přidává se na talíř)
    petrželka na ozdobu
    smažená houska

Příprava jídla

Zeleninu nakrájíme na stejné kousky a opražíme na oleji. Během pražení přidáme mletou papriku, koření a velmi krátce orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme kečup, bujony, olejovky a povaříme, až zelenina změkne. Na závěr zahustíme moukou a ještě krátce povaříme. Přidáme krabí tyčinky, dochutíme solí. Na talíři podle chuti přidáme zakysanou smetanu a petrželku. Podáváme s osmaženou houskou.
REKLAMA

Přidat komentář