Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pstruh na jarním špenátku

Popis receptu: 
Autor: Patrik Michl
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    velká hrst oloupaných mandlí
    pstruzi
    sůl
    listy česneku medvědího
    čerstvé špenátové listy
    troška olivového oleje
    hrstička slunečnicových semínek
    pepř, muškátový oříšek
    citron, nejlépe chemicky neošetřený

Příprava jídla

Na teflonové pánvi nasucho opékáme velkou hrst oloupaných mandlí, až jim začne na povrch vystupovat olej. Mandle rozmixujeme na mandlové máslo – můžeme použít tyčový nebo klasický mixér. Vzniklou pastou potřeme očištěné a osolené pstruhy, vetřeme i do břišní dutiny. Dovnitře pstruhů ještě vložíme pár lístků česneku medvědího a necháme 30 minut v chladničce proležet. Mezitím si připravíme špenátový základ – listy čerstvého špenátu a česneku medvědího (ve stejném poměru) nahrubo nasekáme a spaříme horkou vodou. Scedíme a necháme okapat. Na pánvi na trošce olivového oleje opečeme hrstičku slunečnicových semínek, až začnou zlátnout. Pak přidáme podušený špenát s česnekem medvědím, osolíme, opepříme a strouhneme trochu muškátového oříšku. Směs podusíme 5 minut a přemístíme do zapékací misky. Na to položíme na kolečka nakrájený pečlivě omytý citron tak, aby vytvořil souvislou vrstvu a na citron naskládáme pstruhy. Vše důkladně posypeme čerstvě umletým pepřem a dáme do trouby péct. Půl hodiny by mělo stačit, ale záleží na tom, jak velcí pstruzi jsou. Jako příloha se hodí vařené nové brambůrky.
REKLAMA

Přidat komentář