Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Polévka z modrého sýra se sýrovými tousty

Popis receptu: 
Autor: Patrik Michl
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    1 cibule
    3 celerove stonky, nakrájené
    50 g másla
    3 středně velké mrkve
    1 větší brambor
    850 ml vody s rozpuštěnou bujonovou kostkou
    142 ml šlehačkové smetany
    175 g sýra s modrou plísní
    2 lžíce pochoutkové smetany na ozdobu
    sůl a pepř či jiné koření, podle chuti

    Na tousty:

    100 g kozího sýra
    1 lžíce ořechů (vlašských), posekaných
    2 lžíce piva
    1 bageta, pokrájená na plátky

Příprava jídla

1. Cibuli a celer jemně opražíme na másle, asi 5 minut.
2. Přidáme nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájený brambor a povaříme dalších 5 minut. Přilijeme bujon a přivedeme k varu. Stáhneme oheň a povaříme asi 30 minut, aby se brambory uvařily.
3. Připravíme si tousty. Rozmícháme kozí sýr, ořechy a pivo. Vzniklou sýrovou hmotou natřeme nakrájené plátky bagety, naskládáme na plech a zapečeme ve vyhřáté troubě asi 5-10 minut.
4. Aby byla polévka chutně krémová, rozmixujeme základ ručním mixérem. Pak rozdrobíme asi 30 g modrého sýra a přidáme do polévky, dokud se sýr nerozpustí, mícháme. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Nenechte polévku projít varem, abyste nezničili její správnou chuť.
5. Polévku rozdělíme do misek, pokapeme smetanou a posypeme zbytkem sýra a podáváme se zapečeným toustem.
REKLAMA

Přidat komentář