V mléku rozpustíme 2 lžíce cukru, rozdrobíme do něj droždí a 15 minut necháme vzcházet. 50 g tuku rozpustíme. 250 g mouky, tuk a vzešlý kvásek zpracujeme na těsto, na teplém místě necháme 45 minut kynout. Višně scedíme a odpeckujeme. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. 75g cukru vyšleháme s bílky na tuhý sníh, dalších 75 g cukru vyšleháme se 150 g tuku, se žloutky, s tvarohem a mandlovým likérem. Na závěr jemně zamícháme mandle a sníh z bílků. Vykynuté těsto rozválíme a přemístíme na plech vyložený papírem na pečení. Navrch natřeme tvarohovou směs a naskládáme višně. Na posypku rozpustíme 150 g tuku, který smícháme se 150 g cukru a 150 g hl. mouky. Posypku rozdělíme na koláč a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme asi 45 minut.
Pozn.: Recept je sice trochu náročnější, ale výsledek stojí za to! Vždy má u nás obrovský úspěch, je šťavnatý a lahodný, určitě si ho oblíbíte.
Pozn.: Recept je sice trochu náročnější, ale výsledek stojí za to! Vždy má u nás obrovský úspěch, je šťavnatý a lahodný, určitě si ho oblíbíte.