Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Višňový koláč s mandľami

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    Těsto:
    ½ kostky droždí
    2 lžíce krystalového cukru
    100 ml vlažného mléka
    50 g rostl. tuku na pečení
    250 g polohrubé mouky

    Obloha:
    1 až 1,5 sklenice višní z kompotu nebo 1 kg čerstvých višní
    4 vejce
    250 g termizovaného tvarohu
    20 ml mandlového likéru
    150 g krystalového cukru
    150 g tuku
    150 g mletých mandlí

    Posypka:
    150 g másla
    150 g krystalového cukru
    150 g hladké mouky
    100 g mandlových lupínků

    Pozn.: Doporučuji udělat dvojnásobek těsta a tvarohu.

Příprava jídla

V mléku rozpustíme 2 lžíce cukru, rozdrobíme do něj droždí a 15 minut necháme vzcházet. 50 g tuku rozpustíme. 250 g mouky, tuk a vzešlý kvásek zpracujeme na těsto, na teplém místě necháme 45 minut kynout. Višně scedíme a odpeckujeme. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. 75g  cukru vyšleháme s bílky na tuhý sníh, dalších 75 g cukru vyšleháme se 150 g tuku, se žloutky, s tvarohem a mandlovým likérem. Na závěr jemně zamícháme mandle a sníh z bílků. Vykynuté těsto rozválíme a přemístíme na plech vyložený papírem na pečení. Navrch natřeme tvarohovou směs a naskládáme višně. Na posypku rozpustíme 150 g tuku, který smícháme se 150 g cukru a 150 g hl. mouky. Posypku rozdělíme na koláč a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme asi 45 minut.
Pozn.: Recept je sice trochu náročnější, ale výsledek stojí za to! Vždy má u nás obrovský úspěch, je šťavnatý a lahodný, určitě si ho oblíbíte.
REKLAMA

Přidat komentář