Suroviny
Těsto:
½ kostky droždí
2 lžíce krystalového cukru
100 ml vlažného mléka
50 g rostl. tuku na pečení
250 g polohrubé mouky
Obloha:
1 až 1,5 sklenice višní z kompotu nebo 1 kg čerstvých višní
4 vejce
250 g termizovaného tvarohu
20 ml mandlového likéru
150 g krystalového cukru
150 g tuku
150 g mletých mandlí
Posypka:
150 g másla
150 g krystalového cukru
150 g hladké mouky
100 g mandlových lupínků
Pozn.: Doporučuji udělat dvojnásobek těsta a tvarohu.
½ kostky droždí
2 lžíce krystalového cukru
100 ml vlažného mléka
50 g rostl. tuku na pečení
250 g polohrubé mouky
Obloha:
1 až 1,5 sklenice višní z kompotu nebo 1 kg čerstvých višní
4 vejce
250 g termizovaného tvarohu
20 ml mandlového likéru
150 g krystalového cukru
150 g tuku
150 g mletých mandlí
Posypka:
150 g másla
150 g krystalového cukru
150 g hladké mouky
100 g mandlových lupínků
Pozn.: Doporučuji udělat dvojnásobek těsta a tvarohu.