0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mrkvance z Polné

Mrkvance z Polné

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

těsto: 0,5 kg hladké mouky, 0, 25 l teplého mléka, 10 dkg cukru, 1 vanilkový cukr
dvě vajíčka (stačí žloutky), 3 dkg kvasnic (půl kostky) ,10 dkg rostlinného másla, půl lžičky soli
hladká mouka na kvásek a vypracování těsta, vajíčko na potírání před pečením,
asi 5 dkg másla na potírání po upečení, práškový cukr s vanilkou na posypání
náplň: 0,5 kg jemně strouhané mrkve, 10 dkg másla, 15 ? 20 dkg cukru (záleží na chuti)
moka lžička černého mletého pepře, 2 lžičky mleté skořice, špetka nového koření a muškátového oříšku
šťáva a kůra z menšího citrónu, trocha rumu nebo rumové tresti pro vůni, asi 1dl vody pro podlévání
postup:Z trochy mouky, cukru, mléka a kvasnic si zaděláme kvásek, necháme jej v teple vzejít . Do mísy přesejeme mouku, přidáme cukr, sůl a promícháme. Vlijeme vzešlý kvásek, vajíčka a tuk. Vymícháme pečlivě těsto tak, až se nám odlepuje od mísy. Lehce poprášíme hladkou moukou, překryjeme čistou utěrkou a necháme při pokojové teplotě asi hodinu kynout. Mezitím si připravíme suroviny na náplň. Vše smícháme ve větším hrnci a na mírném ohni dusíme 20 ? 30 minut do změknutí. Vychladíme. Z vykynutého těsta lžící vykrajujeme menší bochánky, naplníme je dušenou mrkví, položíme záhybem na plech vyložený pečícím papírem. Klademe dostatečně daleko, aby se nám při pečení nespekly ( na plech se vejde 12 ks). Rozpis stačí asi na dva plechy. Potíráme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180 ? 200 stupních asi 15 ? 20 minut. Po upečení potíráme máslem a bohatě sypeme cukrem s vanilkou (vanilkovým cukrem).
Autor: v.kasikova

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč