postup:Z trochy mouky, cukru, mléka a kvasnic si zaděláme kvásek, necháme jej v teple vzejít .
Do mísy přesejeme mouku, přidáme cukr, sůl a promícháme. Vlijeme vzešlý kvásek, vajíčka a tuk. Vymícháme pečlivě těsto tak, až se nám odlepuje od mísy. Lehce poprášíme hladkou moukou, překryjeme čistou utěrkou a necháme při pokojové teplotě asi hodinu kynout. Mezitím si připravíme suroviny na náplň. Vše smícháme ve větším hrnci a na mírném ohni dusíme 20 ? 30 minut do změknutí. Vychladíme. Z vykynutého těsta lžící vykrajujeme menší bochánky, naplníme je dušenou mrkví, položíme záhybem na plech vyložený pečícím papírem. Klademe dostatečně daleko, aby se nám při pečení nespekly ( na plech se vejde 12 ks). Rozpis stačí asi na dva plechy. Potíráme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180 ? 200 stupních asi 15 ? 20 minut.
Po upečení potíráme máslem a bohatě sypeme cukrem s vanilkou (vanilkovým cukrem).
Suroviny
Porce
5
Suroviny
Porce
5