
Uživatelský
recept
recept
Filé se zakysanou smetanou
Popis receptu:
Ryba zase trošku jinak se sýrovo-smetanovou omáčkou
Autor: Leona Sodomková
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
filety z tresky nebo pangasiuse
1 zakysaná smetana
150 g taveného sýra
100 g tvrdého sýra
sůl, mletá paprika, petrželka
citron
máslo
Příprava jídla
Rybu nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a krátce z obou stran opečeme na másle. Přendáme do zapékací nádoby. Rozmícháme případně rozmixujeme tavený sýr se zakysanou smetanou, osolíme, opaprikujeme a zamícháme nasekanou petrželku. Touto směsí zalijeme rybu a dáme zapéct do trouby asi na 20 minut. Chvíli před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.
Podávat můžeme třeba s bramborovou kaší.
Přidat komentář