Suroviny
250 ml mléka
100 g cukru
125 g měkkého tuku
2 vejce
špetka soli
250 g hladké mouky
400 g polohrubé mouky
1,5 lžičky sušeného droždí nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
rozinky namočené v rumu - přidat po částečném promíchání
mandle nasekané na kousky - přidat po částečném rozmíchání
bílek na potření při pletení
žloutek + 2 lžíce mléka na potření před pečením
mandle na ozdobu
100 g cukru
125 g měkkého tuku
2 vejce
špetka soli
250 g hladké mouky
400 g polohrubé mouky
1,5 lžičky sušeného droždí nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
rozinky namočené v rumu - přidat po částečném promíchání
mandle nasekané na kousky - přidat po částečném rozmíchání
bílek na potření při pletení
žloutek + 2 lžíce mléka na potření před pečením
mandle na ozdobu