Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vánočka do pekárny

Popis receptu: 
Těsto na vánočku připravené v pekárně
Autor: Marcela Šedinová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    250 ml mléka 100 g cukru 125 g měkkého tuku 2 vejce špetka soli 250 g hladké mouky 400 g polohrubé mouky 1,5 lžičky sušeného droždí nebo necelá 1/2 čerstvého droždí rozinky namočené v rumu - přidat po částečném promíchání mandle nasekané na kousky - přidat po částečném rozmíchání bílek na potření při pletení žloutek + 2 lžíce mléka na potření před pečením mandle na ozdobu

Příprava jídla

Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na na prameny a upleteme vánočku. Copy, které skládáme na sebe, vždy pomašlujeme bílkem. Zpevníme špejlemi. Necháme na plechu vyloženém pečícím papírem vykynout dalších 40 minut, před pečením pomašlujeme žloutkem smíchaným se 2 lžícemi mléka a posypeme mandlemi. Pečeme prvních 5 minut při 240 °C, přikryjeme alobalem a pečeme ještě asi 30 minut na 170 °C.
REKLAMA

Přidat komentář