Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Plněné lilky, rajčata, cukety a papriky

Popis receptu: 
Řecké jemista podle Marthy Elefteriadu
Autor: Věra Růžičková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    lilky rajčata papriky cukety cibule česnek svazek petrželové natě lžička sušené máty pepř a sůl špetka skořice rýže (dle potřeby) olivový olej

Příprava jídla

Pro přípravu vybereme co největší rajčata a papriky a co nejmenší lilky a cukety. Odřízneme vršky a opatrně vydlabeme vnitřky. Nakrájenou dužinu nastrouháme do mísy a přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek podle chuti a nadrobno nasekanou petrželku. Vmícháme také pepř a sůl, špetku skořice a mátu. Rýži přidáme následovně: na každou papriku a rajče 1 polévkovou lžíci a na každý lilek a cuketu 2 polévkové lžíce. Směs zalejeme sklenkou olivového oleje a sklenkou vody a vaříme až je rýže zpola hotová. Vzniklou směsí plníme zeleninu, kterou jsme poskládali na pekáč. Přikryjeme odříznutými víčky. Zbylou směs můžeme smíchat s trochou vody a vlejeme na dno pekáče. Pečeme v předehřáté troubě při 250 °C. Podáváme s chlebem a se salátem.
REKLAMA

Přidat komentář