Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Teplý salát z pečených brambor

Popis receptu: 
pečené brambory s červenou řepou, lze i bez dresingu
Autor: Martina Pojmonová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    500 g salátových brambor 300 g cibule 300 g čerstvé červené řepy 1 hlavička česneku 30 ml olivového oleje čerstvý rozmarýn a tymián čerstvě mletý pepř sůl dresink 3 lžíce citrónové šťávy 4 lžíce olivového oleje 2 lžíce krájené pažitky nebo petrželky čerstvě mletý pepř sůl

Příprava jídla

1. Omyté a oškrábané brambory nakrájíme na tenké plátky, cibuli na větší klínky, česnek rozmáčkneme, vše smícháme s nasekanými bylinkami, okořeníme solí a pepřem, nakonec zlehka promícháme s oloupanou a nakrájenou červenou řepou (řepu až nakonec, aby nám zbytečně neobarvila ostatní suroviny) a vložíme na vymaštěný pekáč. Při 180°C pečeme cca 25 minut. 2. V míse vymícháme citrónovou šťávu s olivovým olejem, solí, pepřem a pažitkou v kompaktní dresink. Před podáváním pečenou zeleninu dresinkem pokapeme. Salát podáváme teplý nebo vlažný jako přílohu k pečeným špačkům.
REKLAMA

Přidat komentář