Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pudingový moučník

Popis receptu: 
koláč
Autor: Kateřina Staňková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Těsto: 4 žloutky 200 g cukru 100 ml oleje 100 ml vody 1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker 2 bílky 200 g polohrubé mouky 1 bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker Puding: 1 l mléka 2 bal čokoládového pudingu Dr.Oetker Na ozdobu: 1 bal Skořicového cukru Dr.Oetker mleté ořechy 2 zakysané smetany

Příprava jídla

1. V míse utřeme žloutky s cukrem, olejem, vodou a vanilínovým cukrem. Pak přidáme mouku, kypřicí prášek a sníh ze dvou bílků. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech. 2. Puding uvaříme podle návodu na obalu (pouze bez cukru). Ještě teplý ho nalijeme na těsto. Dáme péct při teplotě 160-180°C (dbejte zkušeností s Vaší troubou) po dobu asi 35?45 minut. 3. Po upečení necháme moučník vychladnout. Na moučník rozetřeme zakysanou smetanu, kterou posypeme mletými ořechy a skořicovým cukrem. Do servírování uchováváme moučník v chladu.
REKLAMA

Přidat komentář