
Uživatelský
recept
recept
Smetanové kuřecí soté
Popis receptu:
Jedná se o velice chutné jídlo s lehkou smetanovou chutí a navíc velmi rychle připravené.
Autor: Michaela Průšová
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
2 kuřecí prsa
1 cibule
1 lžíce oleje
1 smetana ke šlehání
2 dl kvalitního bílého suchého vína
1 lžíce mouky
žampiony
sůl, čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
Na oleji podusíme na kostičky nakrájenou cibuli a poté přidáme na nudličky nakrájené očištěné osolené a opepřené kuřecí maso. Orestujeme do zlatohněda a přisypeme na plátky nakrájené čerstvé žampiony, které krátce podusíme. Vše zalijeme bílým vínem a dusíme. Když je všechno měkké, zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a krátce prohřejeme, ale už nevaříme. Nakonec podle chuti dochutíme. Podáváme nejlépe s rýží.
Přidat komentář