Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

cizrnová polévka s klobásou

Popis receptu: 
zdravé + chutné = cizrnová polévka s klobásou
Autor: helena pániková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    300 g Cizrny 2 středně velké brambory 1 středně velká cibule 3 stroužky česneku(dle chuti) bobkový list zeleninový bujon v kostce nožička klobásy kečup(množství dle chuti) sůl, paprika případně pepř na ochucení voda

Příprava jídla

cizrnu namočíme klidně na 24 hodin, poté vyměníme vodu a vaříme doměka (v papiňáku 30 - 40 min). V jiném hrnci osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, mletou papriku a nakrájenou klobásu. Po osmahnutí zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujon a slitou cizrnu. Osolíme případně opepříme, přidáme bobkový list a na kostičky nakrájené brambory. Vaříme dokud nejsou brambory měkké. potom přidáme kečup podle chuti, stačí cca 2 lžíce. Nakonec ponorným mixérem polévku rozmixujeme a tím jii zahustíme(předtím se snažíme vylovit bobkový list). Kdo má raději víc kousků, mixuje méně, kdo rád hladší, mixuje více.
REKLAMA

Přidat komentář