cizrnu namočíme klidně na 24 hodin, poté vyměníme vodu a vaříme doměka (v papiňáku 30 - 40 min). V jiném hrnci osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, mletou papriku a nakrájenou klobásu. Po osmahnutí zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujon a slitou cizrnu. Osolíme případně opepříme, přidáme bobkový list a na kostičky nakrájené brambory. Vaříme dokud nejsou brambory měkké. potom přidáme kečup podle chuti, stačí cca 2 lžíce.
Nakonec ponorným mixérem polévku rozmixujeme a tím jii zahustíme(předtím se snažíme vylovit bobkový list). Kdo má raději víc kousků, mixuje méně, kdo rád hladší, mixuje více.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4