Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zajíc na černo

Popis receptu: 
Klasické poctivé jídlo podle mojí babičky, ženy pana nadlesního. Vařim ho na štědrý den.
Autor: Eva Klementová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1 zajíc rozdělený na porce a předem naložený v mořidel (viz. recept na mořidlo), 2 lž. cukru, 2 mrkve, 1/2 celeru, 1 menší petržel,2 lž oleje, 6 dkg slaniny, 5 dkg másla, 1-2 dl červeného vína,1 lž vody, 1 pokrájená cibule, 6 kul. pepře, 6 kul. nového koření, 2 snítky tymiánu, 2 bobkové listy, 2 jalovčinky, rybízová zavařenina, perník na strouhání, sušené švestky, rozinky, vlašské ořechy, loupané mandle

Příprava jídla

Na oleji vyškvaříme špek přidáme trochu másla a porce masa(keré bylo 3dny naložené v mořidle) zprudka opečeme ze všecha stran aby se zatáhlo. maso vyjmeme a na výpeku orestujeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu s cibulí na dně si uděláme míst a ze 2 lž cukru si uděláme karamel, podlijeme trochou vody a přidáme maso, podlijeme červeným vínem,pidáme koření a dolijeme vodou aby bylo maso ponořené. Dusíme do měka. Poté vyjmeme maso odstraníme včechno koření, zahustíme perníkem, přidáme sušené ovoce a ořechy a pozvolna vaříme ještě asi 20 min. Vrátíme maso do omáčka a v ideálním případě necháme odležet do druhého dne.Jako příloha jsou nejlepší noky.
REKLAMA

Přidat komentář