Sušené meruňky namočíme na 3 hodiny do vody (v případě potřeby vypeckujeme). Na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nasekanou cibulku (trvá to asi 12 minut). Přidáme česnek a zázvor a smažíme 3 minuty. Přidáme clou skořici a kardamomy a smažíme ještě 1 minutu. Přidáme čili a mletý římský kmín a dobře promícháme. Přidáme rajčata, dobře promícháme a dusíme 5 minut. Přidáme maso pokrájené na kostky (v případě kuřete jsou nejlepší celé paličky), garam masalu a pepř. Dobře promícháme s omáčkou a 5 minut za stálého míchání smažíme. Osolíme, přidáme asi 200ml vody a kost (není nezbytná, ale dodá jídlu lepší chuť). Pomalu na mírném plameni dusíme doud není maso měkké. V případě potřeby doplníme vodu, ale opatrně, omáčka na konci musí být opravdu hustá a dobře obalovat maso. Až je maso měkké, přidáme lžičku octa a cukru, scezené meruňky a společně povaříme ještě 10 minut. Podáváme nejlépe s rýží basmati.
Ještě poznámka: U indických jídel je opravdu potřeba dodržet postup a dobu smažení, protože teprve při kontaktu s horkým olejem se chuť koření správně rozvíjí. Proto je třeba dobře míchat a dbát, aby se nic nepřipálilo. Výsledek ovšem stojí za to :-)