Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Indická kuřecí polévka

Popis receptu: 
Zkuste si udělat klasickou kuřecí polévku trochu netradičně. Tento recept je opět inspirovaný kuchařkou Camellie Panjabi.
Autor: Terezie Kouřilová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    800g kuřete s kostí (paličky nebo hřbety) 1 mrkev nakrájená na kolečka 10 malých nových brambor 1/2 hrnku mraženého nebo čerstvého hrášku 2 cibule nakrájené nahrubo 2,5 cm kousek čerstvého zázvoru (nakrájený nadrobno) 2 stroužky česneku nakrájené na plátky 5 cm skořice 1-2 zelené čilipapričky 4 zelené kardamomty 3 hřebíčky 20 karí listů 1 lžička celého pepře 1/2 lžičky hořčičných semínek 1/4 lžičky garam masaly 1 bobkový list špetka kurkumy sůl olej a máslo

Příprava jídla

Na rozehřátém oleji s máslem (poměr tak 50/50) osmažíme hořčičné semínko, dokud nezačne praskat. Přidáme bobkový list a prohřejeme. Přidáme česnek, skořici a kardamomy. Po půl minutě přidáme zázvor, kurkumu, hřebíčky, karí listy, cibuli a zelené čilipapričky. Společně za stálého míchání smažíme asi 2 minuty. Přidáme kuře a smažíme ještě asi další 3 minuty. Zalejeme vodou, přidáme nakrájenou mrkev, celé vydrhnuté brambory (ve slupce), osolíme a vaříme doměkka. Ke konci přidáme hrášek, trochu čerstvého zázvoru nakrájeného na proužky a poprášíme garam masalou. Společně ještě chvíli povaříme.
REKLAMA

Přidat komentář