Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vánoční žebro

Popis receptu: 
...
Autor: Jarka Kadlecová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    náplň: 1 sklenka meruňkového džemu 200 moučkového cukru 200 g mletých ořechů poleva: 5 lžic cukru 100 g másla 4 lžíce vody 1 lžíce kakaa těsto: 1 špetka sody bikarbona 200 ml mléka 20 dkg droždí 500 g polohrubé mouky 3 žloutky 250 g Ramy 2 lžíce cukru

Příprava jídla

Cukr s vlažným mlékem promícháme a přidáme droždí. Margarín, mouku, 3 žloutky a špetku sody přidáme k mléku s droždím. Vytvoříme těsto. Vypracované těsto se nesmí lepit, musí být pružné a připravené k válení. Těsto rozdělíme na čtyři díly a vyválíme si čtyři pláty. První plát vložíme do předem omaštěného a moukou vysypaného plechu nebo vystlaného papírem na pečení. Tento plát natřeme meruňkovým džemem a posypeme pocukrovanými mletými ořechy. Položíme druhý plát těsta, který opět namažeme meruňkovým džemem a posypeme mletými ořechy s cukrem. Stejně tak i třetí a čtvrtý plát těsta. Takto sestavený zákusek necháme 1 hodinu kynout. Ve středně teplé troubě pečeme cca 40 min.V průběhu pečení můžeme občasným zápichem kontrolovat pečení. Po vychladnutí povrch pokryjeme polevou. VÁNOČNÍ TIP:! Náplň můžeme obohatit nastrouhanými jablky, v rumu namáčenými rozinkami a lehce posypanou skořicí.
REKLAMA

Přidat komentář