Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hrachová polévka s krutony

Popis receptu: 
Polévka je grunt-asi 170kcal
Autor: Tereza Krátká
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    100g žlutého hrachu, 1 cibule, 1 hřebíček, 1 bobkový list, 1 telecí kost, 1/2 mrkve, 1/2 pórku, 1/2 řepíkatého celeru, sůl, pepř, sušená majoránka, tymián, bazalka, rozmarýn, 2 plátky otastového chleba, 2 lžíce smetany, 2 lžíce pokrájené bazalky

Příprava jídla

1. Hrách přebereme a propláchneme a namočíme jej do 800 ml vody přibližně na 10 hodin, nejlépe přes noc. Cibuli oloupeme a napíchneme do ní hřebíček. Celou cibuli, telecí kost a bobkový list přidáme k namočenému hrachu a ve stejné vodě, v níž byl namočen hrách, vše přivedeme k varu. Zvolna vaříme asi 90 minut na mírném ohni. Očistíme a omyjeme pórek, mrkev a řapíkatý celer. Vše nakrájíme na tenké plátky a zhruba 30min před koncem doby varu přidáme k hrachu. 2. Telecí kost, cibuli s hřebíčkem a bobkový list vyjmeme z polévky. Hrachovou polévku osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami- sušenou majoránkou, tymiánem, bazalkou a rozmarýnem. Z toastového chleba odkrojíme kůrky a střídu nakrájíme na kostičky. 3. V pánvi rozehřejeme olej a kostičky chleba na něm dokřupava opečeme. Do polévky zamícháme smetanu, rozdělíme ji do 4 misek, posypeme osmaženým chlebem a nakrájenou bazalkou.
REKLAMA

Přidat komentář