Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Modelovaci hmota na ozdobu dortu

Popis receptu: 
Pracuje se s ni mnohem lepe nez s marcipanem a hezky drzi tvar
Autor: Paulína Sabová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    Horka modelovaci cokolada: 200 gramu horke cokolady 1/4 hrnku bileho kukuricneho sirupu Polosladka modelovaci cokolada: 200 gramu polosladke cokolady 3 a 1/4 - 4 polevkove lzice bileho kukur. sirupu Mlecna modelovaci cokolada: 200 gramu mlecne cokolady 2 a 1/2 - 3 polevkove lzice kukuricneho sirupu Bila modelovaci cokolada: 200 gramu bile cokolady 1 a 1/2 - 2 polevkove lzice kukur. sirupu

Příprava jídla

Rozlamanou cokoladu jsem rozpustila ve vodni lazni ne nad vrouci, ale horkou vodou. Udelala jsem to tak, ze jsem pockala az se voda zacne varit, vypla jsem ji a pak tam dala cokoladu a michala az se rozpustila. Sundala jsem ji z lazne a jeste chvilicku michalA aby malinko zchladla. Pridala jsem sirup a michala az se vsecko krasne spojilo. Cokoada se krasne zacala odlepovat od sten. Dala jsem ji na potravin. folii a nechala vychladnout, zabalila a dala na 2 hodiny do lednice. Kdyz se vytahne z lednicky tak je tuha, staci prohnist po kouskach v ruce a krasne se s ni pracuje. Dobre zabalena pry vydrzi mesice. Kdyz ztvrdne moc, ma se prihnist trochu kukur sirupu. Pri modelovani se teplem z rukou bude rozpoustet, tak strcte do lednicky zase trosku ztuhnout.
REKLAMA

Přidat komentář