Brambory na salát uvaříme den dopředu. Vychladlé a odleželé je pokrájíme na kolečka. Kapary, šalotku, okurku a petržel nasekáme na hrubo a přidáme k bramborám. Dochutíme hořčicí, octem, olivovým olejem, solí a čerstvě namletým černým pepřem. Vše zlehka promícháme a dáme vychladit.
Přepuštěné máslo vyrobíme z toho klasického tím, že z něj necháme odpařit vodu. Máslo vložíme do tlustostěnné pánve či kastrolu a na mírném plameni necháme bez míchání zvolna rozpustit. Z povrchu sbíráme pěnu, dokud se nepřestane tvořit a v nádobě nezbude jen zlatavě zbarvená tekutina. Celý proces netrvá v případě půl kilogramu másla déle než deset minut.
Plátek masa rozklepeme asi na čtyřmilimetrovou výšku, obalíme v mouce, vejci a strouhance. Na přepuštěném másle pomalu smažíme dozlatova.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4