Nová registrace Zapomenuté heslo

< 30 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Telecí řízek s lehkým bramborovým salátem
Telecí řízek s lehkým bramborovým salátem


< 30 min
0,0 (0x)

Brambory na salát uvaříme den dopředu. Vychladlé a odleželé je pokrájíme na kolečka. Kapary, šalotku, okurku a petržel nasekáme na hrubo a přidáme k bramborám. Dochutíme hořčicí, octem, olivovým olejem, solí a čerstvě namletým černým pepřem. Vše zlehka promícháme a dáme vychladit. Přepuštěné máslo vyrobíme z toho klasického tím, že z něj necháme odpařit vodu. Máslo vložíme do tlustostěnné pánve či kastrolu a na mírném plameni necháme bez míchání zvolna rozpustit. Z povrchu sbíráme pěnu, dokud se nepřestane tvořit a v nádobě nezbude jen zlatavě zbarvená tekutina. Celý proces netrvá v případě půl kilogramu másla déle než deset minut. Plátek masa rozklepeme asi na čtyřmilimetrovou výšku, obalíme v mouce, vejci a strouhance. Na přepuštěném másle pomalu smažíme dozlatova.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu