Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Telecí řízek s lehkým bramborovým salátem

Popis receptu: 
Recept, který jsem zkoušel a převzal z HN
Autor: Tomáš Klima
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    4 plátky z telecí kýty (asi 200 g každý) 600 g jarních brambor ve slupce 20 g hořčice 20 g kaparů 40 g nakládané okurky 1 cibule šalotka 2 vejce hladká mouka a strouhanka na obalení 200 g přepuštěného másla 20 cl extra panenského olivového oleje 8 cl červeného vinného octa 20 g petrželky sůl nahrubo mletý pepř

Příprava jídla

Brambory na salát uvaříme den dopředu. Vychladlé a odleželé je pokrájíme na kolečka. Kapary, šalotku, okurku a petržel nasekáme na hrubo a přidáme k bramborám. Dochutíme hořčicí, octem, olivovým olejem, solí a čerstvě namletým černým pepřem. Vše zlehka promícháme a dáme vychladit. Přepuštěné máslo vyrobíme z toho klasického tím, že z něj necháme odpařit vodu. Máslo vložíme do tlustostěnné pánve či kastrolu a na mírném plameni necháme bez míchání zvolna rozpustit. Z povrchu sbíráme pěnu, dokud se nepřestane tvořit a v nádobě nezbude jen zlatavě zbarvená tekutina. Celý proces netrvá v případě půl kilogramu másla déle než deset minut. Plátek masa rozklepeme asi na čtyřmilimetrovou výšku, obalíme v mouce, vejci a strouhance. Na přepuštěném másle pomalu smažíme dozlatova.
REKLAMA

Přidat komentář