Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

PERNÍK - hned měkký - výborný

Popis receptu: 
slepený, 52 kusů
Autor: Kateřina Holá
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1/4 kg medu, 25dkg cukru, 1kg hladké mouky, 1lžíce hery, 4 žloutky, 1/8l vody, 1/25 amonica- cukrářské kvasnice-k dostání v drogerii, perníkové koření, citronová kůra

Příprava jídla

med - voda svařit, žloutky utřít - s cukrem - přidáme amonium a vychladlý med, přidáme mouku a vše promícháme, necháme odpočinout min. 24 hodin. Těsto válíme na slabo jako linecké. Vykrojené perníčky potíráme vajíčkem a pečeme naplno jako maso. Náplň: mleté piškoty, silné studené kafe - postupně přilévat /bez logru/, rum na chuť, džem, strouhaná čokoláda, oříšky- hustota tak akorát na natírání. Poleva: 1 ztužený tuk, 30dkg moučkového cukru, 5dkg kakaa. Cukr vmícháme do vlažného tuku, aby se nesrazil
REKLAMA

Přidat komentář