0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křehký koláč s brusinkami

Křehký koláč s brusinkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

250 g hladké mouky 1/2 skleničky brusinek
100 g cukru 1 bílek
200 g másla
100 g strouhaných mandlí nebo lískových o.
3 žloutky
1 roztlučený hřebíček
třoška mlétév skořice
1.Všechny suroviny(kromě brusinek a bílků) zpracujeme na pomoučeném vále v hladké těsto, které dáme do lednice na 1 hodinu vychladit. 2. Vychlazené těsto dáme na vál a rozdělíme na třetiny.1 třetinu dáme stranou a ze zbytku vyválíme placku a opatrně ji přeneseme do vymazané dortové formy. 3. Těsto poklademe brusinkovým kompotem. Ze zbylé třetiny těsta vyválíme dlouhé tenké válečky, ze kterých vytvoříme okraj koláče a mřížky. 4. Brusinkový koláč nakonec potřeme bílkem a dáme do trouby. Pečeme asi 170 stupňů 30 minut, dokud nezrůžoví .Podáváme ozdobené sladkou šlehačkou.

Obchod Apetit