Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Křehký koláč s brusinkami

Popis receptu: 
Specialita babičky
Autor: Markéta Kučerová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    250 g hladké mouky 1/2 skleničky brusinek 100 g cukru 1 bílek 200 g másla 100 g strouhaných mandlí nebo lískových o. 3 žloutky 1 roztlučený hřebíček třoška mlétév skořice

Příprava jídla

1.Všechny suroviny(kromě brusinek a bílků) zpracujeme na pomoučeném vále v hladké těsto, které dáme do lednice na 1 hodinu vychladit. 2. Vychlazené těsto dáme na vál a rozdělíme na třetiny.1 třetinu dáme stranou a ze zbytku vyválíme placku a opatrně ji přeneseme do vymazané dortové formy. 3. Těsto poklademe brusinkovým kompotem. Ze zbylé třetiny těsta vyválíme dlouhé tenké válečky, ze kterých vytvoříme okraj koláče a mřížky. 4. Brusinkový koláč nakonec potřeme bílkem a dáme do trouby. Pečeme asi 170 stupňů 30 minut, dokud nezrůžoví .Podáváme ozdobené sladkou šlehačkou.
REKLAMA

Přidat komentář