Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Křehký koláč s brusinkami
Křehký koláč s brusinkami


< 60 min
0,0 (0x)

1.Všechny suroviny(kromě brusinek a bílků) zpracujeme na pomoučeném vále v hladké těsto, které dáme do lednice na 1 hodinu vychladit. 2. Vychlazené těsto dáme na vál a rozdělíme na třetiny.1 třetinu dáme stranou a ze zbytku vyválíme placku a opatrně ji přeneseme do vymazané dortové formy. 3. Těsto poklademe brusinkovým kompotem. Ze zbylé třetiny těsta vyválíme dlouhé tenké válečky, ze kterých vytvoříme okraj koláče a mřížky. 4. Brusinkový koláč nakonec potřeme bílkem a dáme do trouby. Pečeme asi 170 stupňů 30 minut, dokud nezrůžoví .Podáváme ozdobené sladkou šlehačkou.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

10

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

10

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu