Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Domácí křehké (alá listové) těsto

Popis receptu: 
nevyzkoušeno, podle Šárky
Autor: Helena Stupková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    250 g hladké mouky, 125 g másla, 2 žloutky, 0,4 dl vody, na špičku lžičky soli

Příprava jídla

Křehké těsto má rádo chlad, proto suroviny nevyndaváme předem z chladničky. Mouku prosejeme na pracovní desku, přidáme špetku soli a utvíříme uprostřed moučné hromádky důlek, do kterého vyklepneme 2 žloutky, plátky čerstvého másla a zpracujeme těsto. Neprve nožem nakrájíme máslo na menší kousky a zapracujeme ho společně se žloutky a moukou. Když těsto hrudkuje, uděláme uprostřed zase důlek a nalijeme do něj studenou vodu. Rukama rychle prohněteme v těsto, utvoříme váleček, zabalíme ho do fólie a necháme v chladu alespoň 2 hodinky odležet. Během chvilky jsme si vyrobili dobrý základ na slané koláče. Použijeme hned nebo zamrazíme
REKLAMA

Přidat komentář