1. maso promíchejte s cibulí a mrkví, přidejte bylinky a kuličky pepře. zalijte vínem a v chladu marinujte minimálně 4 hodiny- nejlépe přes noc
2 potom scedte a mrinádu s kořením uschovejte.oddělte maso od zeleniny.
v silnostěnném hrnci na oleji opekejte asi 3 minuty slanininu. přidejte okapané maso a opečte ze všech stran. osolte, přidejte zeleninu a opekejte tak dlouho, aby přestala být vlhká a začala se smažit.
zalijte uschovanou marinádoua na mírném ohni duste asi 1,5 hodiny
3. v případě potřeby přilevejte vývar. když je maso měkké, zahustěte štávu změklým máslem utřeným s moukou. povařte 10 minut. podávejte s křupavou bagetou
++něco na víc:
do marinády můžete přidat 50 ml konaku nebo brandy
spolu s cibulí a mrkvá mužete dát i 2-3 stroužky česneku na plátky.
chut také můžete dotáhnout také 1-2 lžíčkami rajského protlaku
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4