0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

hovězí borguignon

hovězí borguignon

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

600 g hovězí zadní na kostky
1 cibule - na hrubo
2 mrkve nakrájeneé na plátky
bouquet garni (svazek petrželky, bobk.listu, tymián rozmarýn
5 kuliček pepře a mořská sůl
300 ml suché červené víno
2 lžíce olivového oleje
80 g angl.slanininy na nudličky
hovězí vývar podle potřeby
50 g másla změklého
l lžíce hladké mouky
1. maso promíchejte s cibulí a mrkví, přidejte bylinky a kuličky pepře. zalijte vínem a v chladu marinujte minimálně 4 hodiny- nejlépe přes noc 2 potom scedte a mrinádu s kořením uschovejte.oddělte maso od zeleniny. v silnostěnném hrnci na oleji opekejte asi 3 minuty slanininu. přidejte okapané maso a opečte ze všech stran. osolte, přidejte zeleninu a opekejte tak dlouho, aby přestala být vlhká a začala se smažit. zalijte uschovanou marinádoua na mírném ohni duste asi 1,5 hodiny 3. v případě potřeby přilevejte vývar. když je maso měkké, zahustěte štávu změklým máslem utřeným s moukou. povařte 10 minut. podávejte s křupavou bagetou ++něco na víc: do marinády můžete přidat 50 ml konaku nebo brandy spolu s cibulí a mrkvá mužete dát i 2-3 stroužky česneku na plátky. chut také můžete dotáhnout také 1-2 lžíčkami rajského protlaku
Autor: petit55

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč