Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

hovězí borguignon

Popis receptu: 
apetit duben 2009 může být i jehněčí
Autor: petr strnad
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    600 g hovězí zadní na kostky 1 cibule - na hrubo 2 mrkve nakrájeneé na plátky bouquet garni (svazek petrželky, bobk.listu, tymián rozmarýn 5 kuliček pepře a mořská sůl 300 ml suché červené víno 2 lžíce olivového oleje 80 g angl.slanininy na nudličky hovězí vývar podle potřeby 50 g másla změklého l lžíce hladké mouky

Příprava jídla

1. maso promíchejte s cibulí a mrkví, přidejte bylinky a kuličky pepře. zalijte vínem a v chladu marinujte minimálně 4 hodiny- nejlépe přes noc 2 potom scedte a mrinádu s kořením uschovejte.oddělte maso od zeleniny. v silnostěnném hrnci na oleji opekejte asi 3 minuty slanininu. přidejte okapané maso a opečte ze všech stran. osolte, přidejte zeleninu a opekejte tak dlouho, aby přestala být vlhká a začala se smažit. zalijte uschovanou marinádoua na mírném ohni duste asi 1,5 hodiny 3. v případě potřeby přilevejte vývar. když je maso měkké, zahustěte štávu změklým máslem utřeným s moukou. povařte 10 minut. podávejte s křupavou bagetou ++něco na víc: do marinády můžete přidat 50 ml konaku nebo brandy spolu s cibulí a mrkvá mužete dát i 2-3 stroužky česneku na plátky. chut také můžete dotáhnout také 1-2 lžíčkami rajského protlaku
REKLAMA

Přidat komentář