Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Topfenknoedel

Popis receptu: 
vídeňské smažené knedlíčky
Autor: Lucie Vránová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    100g másla 100g cukru vanilkový cukr 3 vejce špetka soli citronová šťáva 120g bílého chleba 500g měkkého, bílého, tvarohového (Quark) sýra 2 lžíce kyselé smetany 100g bílé strouhanky mletý cukr na pocukrování

Příprava jídla

Polovinu másla utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci, špetkou soli a trochou citronové šťávy. Nakrájíme chleba na malé kostky a smícháme se smetanou. Všechno smícháme dohromady a necháme hodinu odpočinout. Z těsta vytvoříme malé knedlíčky a vložíme je do vařící, trochu osolené vody asi na 10cm. Poté je vyjmeme a necháme je osušit na ubrousku. Na pánvi osmažíme strouhanku na zbytku másla a přidáme knedlíčky. Obalíme je ve strouhance, vyndáme z pánve a pocukrujeme. Podáváme se švestkovým (nebo jahodovým) kompotem, se skořicí a cukrem.
REKLAMA

Přidat komentář