0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Topfenknoedel

Topfenknoedel

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

100g másla
100g cukru
vanilkový cukr
3 vejce
špetka soli
citronová šťáva
120g bílého chleba
500g měkkého, bílého, tvarohového (Quark) sýra
2 lžíce kyselé smetany
100g bílé strouhanky
mletý cukr na pocukrování
Polovinu másla utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci, špetkou soli a trochou citronové šťávy. Nakrájíme chleba na malé kostky a smícháme se smetanou. Všechno smícháme dohromady a necháme hodinu odpočinout. Z těsta vytvoříme malé knedlíčky a vložíme je do vařící, trochu osolené vody asi na 10cm. Poté je vyjmeme a necháme je osušit na ubrousku. Na pánvi osmažíme strouhanku na zbytku másla a přidáme knedlíčky. Obalíme je ve strouhance, vyndáme z pánve a pocukrujeme. Podáváme se švestkovým (nebo jahodovým) kompotem, se skořicí a cukrem.
Autor: lucie86

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč