Suroviny
180 g hladké mouky, prášek do pečiva (necelou polovinu), velká syrová brambora / oloupat a nahrubo nastrouhat, hrubě mletý pepř, sůl, špetka chilli, provensálské bylínky (co kdo má rád)
na jaře zelená cibulka nebo medvědí česnek (stačí i obyčejná petrželka), čerstvé bylinky podle sezóny (tymián, rozmarýn, oregáno, majoránka - co kdo chce), na kostičky nakrájený sýr (ementál, gruyére, ovčí sýr, camembert, brie - volba je na vaší chuti), 1 velká pl hrubozrnné hořčice nebo jiné pikantní hořčice (ale ta hrubozrnná je přeci jenom nejlepší), 1 vejce, 2 pl mléka (smetany nebo vína) - prostě vhodná tekutina, co je doma
na jaře zelená cibulka nebo medvědí česnek (stačí i obyčejná petrželka), čerstvé bylinky podle sezóny (tymián, rozmarýn, oregáno, majoránka - co kdo chce), na kostičky nakrájený sýr (ementál, gruyére, ovčí sýr, camembert, brie - volba je na vaší chuti), 1 velká pl hrubozrnné hořčice nebo jiné pikantní hořčice (ale ta hrubozrnná je přeci jenom nejlepší), 1 vejce, 2 pl mléka (smetany nebo vína) - prostě vhodná tekutina, co je doma