Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vinařův chléb*

Popis receptu: 
netradiční pochoutka (ani ne chléb:) od Šárky
Autor: Helena Stupková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    180 g hladké mouky, prášek do pečiva (necelou polovinu), velká syrová brambora / oloupat a nahrubo nastrouhat, hrubě mletý pepř, sůl, špetka chilli, provensálské bylínky (co kdo má rád) na jaře zelená cibulka nebo medvědí česnek (stačí i obyčejná petrželka), čerstvé bylinky podle sezóny (tymián, rozmarýn, oregáno, majoránka - co kdo chce), na kostičky nakrájený sýr (ementál, gruyére, ovčí sýr, camembert, brie - volba je na vaší chuti), 1 velká pl hrubozrnné hořčice nebo jiné pikantní hořčice (ale ta hrubozrnná je přeci jenom nejlepší), 1 vejce, 2 pl mléka (smetany nebo vína) - prostě vhodná tekutina, co je doma

Příprava jídla

Mouku smícháme s práškem do pečiva, osolíme, opepříme a přidáme případně jiné zvolené koření. Do tohoto základu nastrouháme na hrubém struhadle syrovou oloupanou bramboru. Pomocí plochého nože lehce promícháme. Nesnažte se o důkladné hnětení, to by tomuto chlebu neprospělo. Hořčici rozšleháme metlou s vejcem a mlékem a přidáme k chlebovému základu. Čerstvé nasekané bylinky přidáme jako poslední a na samý závěr kostičky vámi zvoleného sýra. Aby chleba dobře vypadal, ozdobíme kostkami sýra i jeho povrch a posypeme např. čerstvým rozmarýnem. Rukama vytvarujeme bochníček a přeneseme ho na plech vyložený pečícím papírem. Báječná je forma ze silikonu, nemusí se ničím vymazávat a chleba z ní vždycky skvěle vyskočí. Při teplotě 190 °C je za 40 minut hotovo. Jen vaše fantazie dá tomuto chlebu chuťovou tvář. Co třeba jemně nakrájená sušená šunka, ořechy, slanina, nakládaný pepř, kousky sušených rajčat naložených v oleji, nasekané černé olivy, kapary … je tu prostor pro vaše nápady. Druhů sýra je tolik, že není možné, aby zevšedněly.
REKLAMA

Přidat komentář