Příprava:
Kuřecí řízky jemně naklepete, osolíte, opepříte. Do nádoby s víčkem rozmícháte marinádu: bílý jogurt, do něj klepnete celé vejce (nebo dvě) a opět osolíte, opepříte a přidáte koření. Velmi se osvědčuje mletý květ, ale fantazii se meze nekladou. Řízky v marinádě důkladně obalíte a necháte je v ní minimálně do druhého dne uležet.
(Obvykle je nakládám ve středu nebo ve čtvrtek a jíme je v sobotu a neděli.Takže klidně je nechte naložené až do neděle.)
A pak už jen opatrně vytahujete vidličkou a tak jak jsou, krásně jogurtové, je obalujete pečlivě ve strouhance. A potom smažíte, ale velmi opatrně, protože maso je neskutečně křehké a šťavnaté!
A jiné kuřecí řízky už nikdy potom jíst nebudete!!!!
Doporučená příloha:
lehký bramborový salát bez majonézy nebo s majonézou, nebo brkaše, nebo cokoliv, co máte rádi
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4