0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tuňákové pirožky

Tuňákové pirožky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

těsto: 175 g h.celozrnné mouky, 125 g rostl.tuku, 2 lžič.slun.oleje, 2 lžič citr.šť.Limmi
náplň: 2 konzervy tuňáka rio mare v oliv.oleji (po 160 g), 100 g tvarohového bílého sýra (ricotta), 2 vejce, 1 lž.vlašských ořechů, 1 lž.rozinek, 100 g špenátových listů, 1/2 cibule, 2 lž. smetany, 70 g másla, pepř, sůl, tuk
Cibuli na kostičky osmažíme dozlatova, přidáme špenát, smetanu, pepř, sůl, vaříme 10 min. Necháme vychladnout, připravíme těsto na pirožky - mouka tuk olej, šťáva, 5-6 lžic vody - hladké těsto - tenký plát - 8 koleček. V misce špenát se sýrem, vejci, ořechy, rozinkami, sůl pepř, na závěr vmíchat lehce tuňáka, naplnit kolečka, okraje navlhčit vodou, přehnout, důkladně přitisknout, ozdobit vidličkou, péct 15-20 min na 200, přílohou může být salát.
Autor: jenzy

Obchod Apetit