Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Tuňákové pirožky

Popis receptu: 
Gurmán 02/2007
Autor: Jana Kasíková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    těsto: 175 g h.celozrnné mouky, 125 g rostl.tuku, 2 lžič.slun.oleje, 2 lžič citr.šť.Limmi náplň: 2 konzervy tuňáka rio mare v oliv.oleji (po 160 g), 100 g tvarohového bílého sýra (ricotta), 2 vejce, 1 lž.vlašských ořechů, 1 lž.rozinek, 100 g špenátových listů, 1/2 cibule, 2 lž. smetany, 70 g másla, pepř, sůl, tuk

Příprava jídla

Cibuli na kostičky osmažíme dozlatova, přidáme špenát, smetanu, pepř, sůl, vaříme 10 min. Necháme vychladnout, připravíme těsto na pirožky - mouka tuk olej, šťáva, 5-6 lžic vody - hladké těsto - tenký plát - 8 koleček. V misce špenát se sýrem, vejci, ořechy, rozinkami, sůl pepř, na závěr vmíchat lehce tuňáka, naplnit kolečka, okraje navlhčit vodou, přehnout, důkladně přitisknout, ozdobit vidličkou, péct 15-20 min na 200, přílohou může být salát.
REKLAMA

Přidat komentář