Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Cesnečka podla Lacka

Popis receptu: 
Najlepšia cesnečka ktorá sa s cesnakom zalievaným vývarom nemože vobec stretnút na jednom bojisku
Autor: Olga Čechvalová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    múka 40-50dkg dávam odhado m 50 percent hladká a hrubá 2vajcia do múky trochu soli

Příprava jídla

posielam iba recept na cesnečku. múka 40-50dkg dávam odhado m 50 percent hladká ahrubá ale mo ale možeš spravit aj iba z jednej múky ale z hrubej múky sú šklbance trochu tvrdé aspon podla mamy .postup múka 2vajcia do múky trochu soli toto treba s čistou rukou miesit aby nebola žltačka musí to byt čo najtvrdšie aby sa to dalo trhat ,ak by tobolo riedké pridaj trochu múky 1 poliekovú lyžicu a túto vies do toho cesta,poprípade možaš ešte raz pridat lyžicu múky ale toasi nebude treba,v prípade že by boli vajcia menšie a nedalo sa to všetko zmiesit pridaj1-2kavové lyžičky vody a znovu tomies. to cesto ostane na povchu také mazlavé já ho vyválam v hladkej múke a pokračujem v miesení poprípade že ešte na povchu ešte mazlavé vyválaj ešte hladkej múke.Na spravnom spracovanom ceste by sa mala na povchu držat aj trochu múky.Potom cesto nechaj odstát ale nemusíš to zaleží ako sischopný na trhat si šklbance.Lebo lež ideš robit cesto na šklbance mal by si mat očistené pokrajavé zemiaky očistené 2-3 stručky cesnaku pokrajat a hodit do polievky zo šklbancami .do polievky možeš dat a štipavú nakrajanú malú papričku alebo čast ale aj nemusíš.šklance aby sa nelepilitak na miske popraš jemne múkou a pomiešaj a tiež pri šklbaní ked sa ty začne lepit na prsty namoč do múky. Do vody vktorej varíš zemiaky pridaj sol ,1kavovú lyžičku kopcom papriku a na varechu mast pripadne ak nemaš daj cca 1dcl oleja toto všetko varíš až lež nie sú uvarené možeš varit aj štiplvú papriku ale nemusíš podla chuti.Ked sú zemiaky uvarené do takto pripravenej polievk vysypeš šklbance aj pokrajaný cesnak pomiešaš s vareškou nie s rukou lebo by si sa obaril necháš zovriet ked výdu šklbace na povrch nechaj asi 1 min povarit a polievku odstavit povychladnutí možeš konzumovat DOBRU CHUT. Reklamácie neprijímam ak sa to nevydarí je to vina kuchára a nie receptu Ešte to cesto na šklbance mies v miske nie na doske
REKLAMA

Přidat komentář