Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

pirohy se zelím

Popis receptu: 
Příprava: 60 minut + 20-25 minut pečení
Autor: Kristina Luskačová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na těsto: * 250 g hladké mouky * 150 dkg hery * 1 vejce * 50 ml vody * 1/2 lžičky citronové šťávy Na náplň: * 500 g hlávkového zelí * sůl a mletý pepř * 60 g másla * 1 vejce vařené natvrdo * trocha petrželky

Příprava jídla

1. Na vál prosejeme mouku, přidáme pokrájený tuk a nožem ho zapracujeme do mouky. Přidáme žloutek, sůl, vodu, citronovou šťávu(můžeme nahradit octem) a zpracujeme pevné hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme minimálně 1/2 hodiny v chladničce odležet. 2. Zelí očistíme, nakrouháme, dáme do mísy a pořádně prosolíme a pomačkáme, aby pustilo šťávu. Pak jej vyždímáme a šťávu slijeme. V kastrole rozpustíme máslo, vložíme zelí a dusíme do měkka, dokud se neodpaří všechna voda. 3. Zelí necháme vychladnout, vmícháme posekané vejce natvrdo, bylinky a dochutíme. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku o síle asi 2 mm a vykrájíme zní kolečka o průměru 10 cm. Na střed dáme trochu náplně, okraje potřeme bílkem, přeložíme a dobře stiskneme. 4. Taštičky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem, propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě 10 minut při 200 stupních. Potom snížíme teplotu na 175 stupňů a dopečeme dozlatova, trvá to dalších asi 10-15 minut.
REKLAMA

Přidat komentář