Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kurča s olivami,marhulami a figami

Popis receptu: 
Beatka H.
Autor: Beata Kastlerova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1/2 hrnceka susenych fig 1/2 hrnceka susenych marhul 1/2 hrnceka vykostkovanych ciernych oliv 1/4 hrnceka cerveneho vinneho octu 2 lyzice olivoveho oleja 3 roztlacene struciky cesnaku 1 1/2lyzicky suseneho tymianu 1 lyzicka mletej rasce 1/2 lyzicky suseneho dumbieru cerstvo zomlete cierne korenie 1,5kg kurca rozporciovane na male kusky 1/4hrnceka cerveneho vina alebo pomarancovej stavy 1 lyzica hnedeho nerafinovaneho cukru tenke pasiky pomarancovej kory a cerstvy tymian na ozdobenie

Příprava jídla

1.Vo velkej jenskej mise zmiesame ovocie s olivami , octom, olejom, cesnakom, tymianom a koreninami. 2.Z kurcata odstranime tuk a kozu a kusky mäsa vlozime do pripravenej zmesi.Misu prikryjeme a dame do chladnicky na celu noc.Mäso obcas prevratime. 3.Zmes prelozime do velkej misy na pecenie.Vino zmiesame s cukrom a kurca nim prelejeme.Rúru vyhrejeme na 160°C a kurca pecieme 30 minut. 4.Misu odkryjeme a pecieme dalej este 45 až 50 minut,kym mäso ni je mäkke.Pritom ho pravidelne polievame vypekom. 5.Dierkovanou naberackou prelozime kusky kurcata na vyhriatu misu,oblozime ho figami,marhulami a olivami,ozdobime pasikmi pomarancovej kôry a cerstvym tymianom.
REKLAMA

Přidat komentář