0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Halibut na řecký způsob

Halibut na řecký způsob

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

3 středně velká rajčata, každé pokrájené
na osm dílků
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce červeného vinného octa
4 filety z halibuta
sůl, pepř
125 ml majonézy
100 g čerstvého smetanového sýru
3 lžíce nasekaného kopru
2 lžíce nasekaných mátových lístků
1 lžička čerstvé citronové šťávy
8 velmi tenkých koleček citronu
Rozpalte gril v troubě. Rajčata opatrně narovnejte do mísy a přelijte 2 lžícemi olivového oleje, vinným octem a posypte půl lžičkou soli. Pánev nebo malý pekáček vyložte pečicím papírem a lehce potřete olivovým olejem. Navrch dejte rybí filety (pokud mají kůži, tak kůží dolů) a každý ochuťte solí a pepřem. Majonézu rozmíchejte se smetanovým sýrem, koprem, mátou a citronovou šťávou a směs rozdělte na ryby. Na každou ještě přimáčkněte dvě kolečka citronu. Pokapejte zbylým olivovým olejem. Pečte zhruba 14–16 minut. Pokud začne ryba seshora hnědnout a není přitom ještě vevnitř upečená, zakryjte ji alobalem. Servírujte s rajčaty.
Autor: luci@

Obchod Apetit