Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Halibut na řecký způsob

Popis receptu: 
Luxusní a téměř dietní ryba vás krásně zasytí, ale neubere vám energii. Na léto jako stvořená!
Autor: Lucie Brůžková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    3 středně velká rajčata, každé pokrájené na osm dílků 4 lžíce olivového oleje 1 lžíce červeného vinného octa 4 filety z halibuta sůl, pepř 125 ml majonézy 100 g čerstvého smetanového sýru 3 lžíce nasekaného kopru 2 lžíce nasekaných mátových lístků 1 lžička čerstvé citronové šťávy 8 velmi tenkých koleček citronu

Příprava jídla

Rozpalte gril v troubě. Rajčata opatrně narovnejte do mísy a přelijte 2 lžícemi olivového oleje, vinným octem a posypte půl lžičkou soli. Pánev nebo malý pekáček vyložte pečicím papírem a lehce potřete olivovým olejem. Navrch dejte rybí filety (pokud mají kůži, tak kůží dolů) a každý ochuťte solí a pepřem. Majonézu rozmíchejte se smetanovým sýrem, koprem, mátou a citronovou šťávou a směs rozdělte na ryby. Na každou ještě přimáčkněte dvě kolečka citronu. Pokapejte zbylým olivovým olejem. Pečte zhruba 14–16 minut. Pokud začne ryba seshora hnědnout a není přitom ještě vevnitř upečená, zakryjte ji alobalem. Servírujte s rajčaty.
REKLAMA

Přidat komentář