0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jednoduchá paella

Jednoduchá paella

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

500 g kuřecích prsíček nebo stehýnek bez kosti, 500 g rýže s kulatými zrnky (ideálně calasparra, event. arborio), 2 l drůbežího nebo zeleninového vývaru, 500 g rajčat, 300 g nevyloupaných krevet, 200g zelených fazolek, 100g salámu chorizo, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 1 červenou papriku, asi 4 lžíce olivového oleje, hrst petržele, 2 lžičky sušené papriky, sůl, pepř, šafrán
si pokrájíme všechny suroviny nadrobno, maso necháme trochu větší (asi o hraně dvou centimetrů), salám nechte na kolečka. Na polovině připraveného oleje osmahneme salám dokřupava. Poté jej vyjmeme z pánve a dolijeme zbytek oleje. Na něm je třeba osmahnout kuře. Pozor na připálení, stále mícháme! Poslední dvě minuty smažíme i s cibulí a česnekem. Poté přihodíme zeleninu – rajčata a papriku, chvíli poté i zelené fazolky se sušenou paprikou. Směs jemně osolíme a opepříme. Nyní je čas přidat rýži a smažit tak dlouho, dokud nezačne hnědnout. Abychom zamezili přichycení, přidáme po chvíli trochu vývaru a přidáme šafrán. Takto za stálého míchání přidáme všechen vývar a vrátíme do směsi salám chorizo spolu s neoloupanými krevetami. Nyní vaříme tak dlouho, než jsou krevety krásně růžové. Poté pánev na chvíli odstavíme a přikryjeme alobalem. Poté přisypeme petržel a dozdobte citronem.
Autor: ilonak

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč