Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jednoduchá paella

Popis receptu: 
Výborné
Autor: Ilona K
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    500 g kuřecích prsíček nebo stehýnek bez kosti, 500 g rýže s kulatými zrnky (ideálně calasparra, event. arborio), 2 l drůbežího nebo zeleninového vývaru, 500 g rajčat, 300 g nevyloupaných krevet, 200g zelených fazolek, 100g salámu chorizo, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 1 červenou papriku, asi 4 lžíce olivového oleje, hrst petržele, 2 lžičky sušené papriky, sůl, pepř, šafrán

Příprava jídla

si pokrájíme všechny suroviny nadrobno, maso necháme trochu větší (asi o hraně dvou centimetrů), salám nechte na kolečka. Na polovině připraveného oleje osmahneme salám dokřupava. Poté jej vyjmeme z pánve a dolijeme zbytek oleje. Na něm je třeba osmahnout kuře. Pozor na připálení, stále mícháme! Poslední dvě minuty smažíme i s cibulí a česnekem. Poté přihodíme zeleninu – rajčata a papriku, chvíli poté i zelené fazolky se sušenou paprikou. Směs jemně osolíme a opepříme. Nyní je čas přidat rýži a smažit tak dlouho, dokud nezačne hnědnout. Abychom zamezili přichycení, přidáme po chvíli trochu vývaru a přidáme šafrán. Takto za stálého míchání přidáme všechen vývar a vrátíme do směsi salám chorizo spolu s neoloupanými krevetami. Nyní vaříme tak dlouho, než jsou krevety krásně růžové. Poté pánev na chvíli odstavíme a přikryjeme alobalem. Poté přisypeme petržel a dozdobte citronem.
REKLAMA

Přidat komentář