0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vánoční opilý Izidor

Vánoční opilý Izidor

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu

Suroviny

1. vrstva-těsto: 4 žloutky, 20 dkg cukru krystal, šťávu z jednoho citronu, trochu citronové kůry, 20 dkg hladké mouky, polovinu prášku do pečiva, sníh ze 4 bílků.
2. vrstva: rybízový nebo meruňkový džem.
3. vrstva: 15 dkg vlašských nebo rozdrcených lískových ořechů, 5 dkg rozdrcených dětských piškotů, 2 hrsti cukru krystal, 1 vanilkový cukr, 2 dcl rumu.
4. vrstva: 20 dkg másla, 10 dkg cukru krystal, 4 polévkové lžíce kakaa.
5. vrstva: oříšky.
1. vrstva-těsto: Žloutky umíchejte do pěny s cukrem, citronovou šťávou a citronovou kůrou. Pak přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Plech vymažte tukem, vysypte hrubou moukou a vylijte na něj připravené těsto. V troubě pečte na střední teplotu cca 15 minut, až povrch zezlátne. 2. vrstva: Vychladlou buchtu potřete džemem. 3. vrstva: Smíchejte ořechy s piškoty, krystalovým a vanilkovým cukrem. Zalijte rumem a připravenou směsí potřete buchtu s džemem. 4. vrstva: Utřete do pěny máslo s cukrem. Pak přidejte kakao a směs rozetřete na 3. vrstvu. 5. vrstva: Buchtu můžete posypat navrch oříšky.
Autor: jakoubkovas

Obchod Apetit