Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vánoční opilý Izidor

Popis receptu: 
Kdysi jsem si vystřihla z nějakého časopisu recept na opilého Izidora. Letos jsem si řekla, že zavedu tradici upéct před vánoci kromě cukroví i nějaký moučník. Recept jsem vyhrabala a tradice je na světě...
Autor: Štěpánka Jakoubková
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1. vrstva-těsto: 4 žloutky, 20 dkg cukru krystal, šťávu z jednoho citronu, trochu citronové kůry, 20 dkg hladké mouky, polovinu prášku do pečiva, sníh ze 4 bílků. 2. vrstva: rybízový nebo meruňkový džem. 3. vrstva: 15 dkg vlašských nebo rozdrcených lískových ořechů, 5 dkg rozdrcených dětských piškotů, 2 hrsti cukru krystal, 1 vanilkový cukr, 2 dcl rumu. 4. vrstva: 20 dkg másla, 10 dkg cukru krystal, 4 polévkové lžíce kakaa. 5. vrstva: oříšky.

Příprava jídla

1. vrstva-těsto: Žloutky umíchejte do pěny s cukrem, citronovou šťávou a citronovou kůrou. Pak přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Plech vymažte tukem, vysypte hrubou moukou a vylijte na něj připravené těsto. V troubě pečte na střední teplotu cca 15 minut, až povrch zezlátne. 2. vrstva: Vychladlou buchtu potřete džemem. 3. vrstva: Smíchejte ořechy s piškoty, krystalovým a vanilkovým cukrem. Zalijte rumem a připravenou směsí potřete buchtu s džemem. 4. vrstva: Utřete do pěny máslo s cukrem. Pak přidejte kakao a směs rozetřete na 3. vrstvu. 5. vrstva: Buchtu můžete posypat navrch oříšky.
REKLAMA

Přidat komentář