
Uživatelský
recept
recept
Vánoční hovězí na žampionech
Popis receptu:
Netradiční recept na hovězí maso vhodný na období zimních měsíců.
Autor: petr jaroš
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
1kg hovězího masa, 200g žampionů, 1 cibule, česnek, 1l vývaru, 1dcl smetany, 1dcl pomerančové šťávy, 1dcl červeného vína, tymián, bobkový list, sůl, pepř, bazalka, celá skořice, olivový olej
Příprava jídla
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a hovězí maso nakrájené na větší kostky. Až se maso zatáhne, podlijeme ho červeným vínem, přidáme česnek dle chuti, tymián, sůl, pepř, bobkový list, bazalku a celou skořici. za občasného podletí vývarem dusíme cca 1 hodinu. Když je maso měkké, přidáme pomerančovou šťávu a nakrájené žampiony. Dusíme dalších 20 minut a těsně před dokončením přilejeme smetanu a krátce povaříme. Podáváme s bramborovou kaší a plátkem pomeranče.
Přidat komentář