0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vánoční hovězí na žampionech

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vánoční hovězí na žampionech

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

1kg hovězího masa, 200g žampionů, 1 cibule, česnek, 1l vývaru, 1dcl smetany, 1dcl pomerančové šťávy, 1dcl červeného vína, tymián, bobkový list, sůl, pepř, bazalka, celá skořice, olivový olej
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a hovězí maso nakrájené na větší kostky. Až se maso zatáhne, podlijeme ho červeným vínem, přidáme česnek dle chuti, tymián, sůl, pepř, bobkový list, bazalku a celou skořici. za občasného podletí vývarem dusíme cca 1 hodinu. Když je maso měkké, přidáme pomerančovou šťávu a nakrájené žampiony. Dusíme dalších 20 minut a těsně před dokončením přilejeme smetanu a krátce povaříme. Podáváme s bramborovou kaší a plátkem pomeranče.
Autor: kapitan

Obchod Apetit