0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlebove slimaky s pecenovou naplnou

Chlebove slimaky s pecenovou naplnou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

500 g psenicnej chlebovej muky
250 ml vlaznej vody
20 g cerstveho drozdia
3 PL olivoveho oleja
sol, cukor
200 g sampinonov
1 cibula
20 g masla
2 PL posekanej petrzlenovej vnate
250 g pecenoveho syra
2 CL sekaneho tymianu
1 PL ostrej horcice
sol, korenie, tuk na vymazanie plechu
1 CL mletej papriky
2 PL oleja
1. V mise zmiesame muku s jednou lyzickou soli a v prostriedku urobime jamku, do ktorej dame vlaznu vodu, drozdie a stipku cukru. Primiesame trochu muky, rozmiesame kvasok a nechame zhruba 15 minut kysut na teplom mieste. Do vykysnuteho kvasku pridame ostatnu muku a 3 PL oleja, vypracujeme cesto a prikryte nechame kysnut dalsich 60 minut. 2. Sampiony nasucho ocistime a nahrubo posekame. CIbulu pokrajame na kococky a so sampinonmi ju oprazime na masle a vmiesame petrzlenovu vnat. Nechame vychladnut a zmiesame s pecenovym syrom. Pikantne okorenime tymianom, horcicou, solou a korenim. 3. Cesto rozvalkame na tenky plat. Rotrieme pecenovou hmotou a stocime po dlhsej strane. Zavin nakrajame na platky hrube 1,5 cm a pokladieme na vymazany plech. Nechame 15 minut kysnut. Ruru predhrejeme na 200 stupnov Celzia. 4. Mletu papriku zmiesame s olejom a potrieme s nou slimaky. V rozohriatej rure pecieme asi 15-20 minut dozlatova. Mozeme podavat s miesanym salatom.
Autor: jaruska1

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč