1. V mise zmiesame muku s jednou lyzickou soli a v prostriedku urobime jamku, do ktorej dame vlaznu vodu, drozdie a stipku cukru. Primiesame trochu muky, rozmiesame kvasok a nechame zhruba 15 minut kysut na teplom mieste. Do vykysnuteho kvasku pridame ostatnu muku a 3 PL oleja, vypracujeme cesto a prikryte nechame kysnut dalsich 60 minut.
2. Sampiony nasucho ocistime a nahrubo posekame. CIbulu pokrajame na kococky a so sampinonmi ju oprazime na masle a vmiesame petrzlenovu vnat. Nechame vychladnut a zmiesame s pecenovym syrom. Pikantne okorenime tymianom, horcicou, solou a korenim.
3. Cesto rozvalkame na tenky plat. Rotrieme pecenovou hmotou a stocime po dlhsej strane. Zavin nakrajame na platky hrube 1,5 cm a pokladieme na vymazany plech. Nechame 15 minut kysnut. Ruru predhrejeme na 200 stupnov Celzia.
4. Mletu papriku zmiesame s olejom a potrieme s nou slimaky. V rozohriatej rure pecieme asi 15-20 minut dozlatova. Mozeme podavat s miesanym salatom.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4