0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlebove slimaky s pecenovou naplnou

Chlebove slimaky s pecenovou naplnou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

500 g psenicnej chlebovej muky
250 ml vlaznej vody
20 g cerstveho drozdia
3 PL olivoveho oleja
sol, cukor
200 g sampinonov
1 cibula
20 g masla
2 PL posekanej petrzlenovej vnate
250 g pecenoveho syra
2 CL sekaneho tymianu
1 PL ostrej horcice
sol, korenie, tuk na vymazanie plechu
1 CL mletej papriky
2 PL oleja
1. V mise zmiesame muku s jednou lyzickou soli a v prostriedku urobime jamku, do ktorej dame vlaznu vodu, drozdie a stipku cukru. Primiesame trochu muky, rozmiesame kvasok a nechame zhruba 15 minut kysut na teplom mieste. Do vykysnuteho kvasku pridame ostatnu muku a 3 PL oleja, vypracujeme cesto a prikryte nechame kysnut dalsich 60 minut. 2. Sampiony nasucho ocistime a nahrubo posekame. CIbulu pokrajame na kococky a so sampinonmi ju oprazime na masle a vmiesame petrzlenovu vnat. Nechame vychladnut a zmiesame s pecenovym syrom. Pikantne okorenime tymianom, horcicou, solou a korenim. 3. Cesto rozvalkame na tenky plat. Rotrieme pecenovou hmotou a stocime po dlhsej strane. Zavin nakrajame na platky hrube 1,5 cm a pokladieme na vymazany plech. Nechame 15 minut kysnut. Ruru predhrejeme na 200 stupnov Celzia. 4. Mletu papriku zmiesame s olejom a potrieme s nou slimaky. V rozohriatej rure pecieme asi 15-20 minut dozlatova. Mozeme podavat s miesanym salatom.
Autor: jaruska1

Obchod Apetit